Szukalem szukalem i nie znalazlem. Odpowiedzi albo ogolnikowe albo poukrywane jako OT w innych topikach,. Tyle tytulem usprawiedliwienia
Prosto i konkretnie, wiem ze przednie fotele przed demontazem trzeba pozabawic elektryki poprzez odlaczenie klemy minus z akumulatora i pod fotelami sa gniazda ktore trzeba porozpinac (poduchy itp).
Tylnia kanape zdemontowalem do polowy - nie wie jak wyjac samo oparcie, przed szarpaniem zdecydowalem ze jednak zapytam na forum
A wiec jak ? Co trzeba przesunac, odsunac, odpiac, odkrecic ?
jak spojrzysz z boku na dole oparcia po opuszczeniu go do dołu to tam jest taki zatrzask ktory musisz wcisnąc i wyjdzie ci jedna strona oparcia a po środku musisz po prostu delikatnie wyjąc,przynajmniej tak u mnie jest za godzinke jak wróci do mnie aparat to pstrykne ci foto
[ Dodano: Nie 11 Mar, 07 19:32 ]
tak jak obiecałem,foto mam nadzieje ze zrozumiałes o czym gadam :szeroki_usmiech
Co do przednich foteli to za nimi z tylu na prowadniach sa plastikowe zaslepki, 2 na kazdy fotel, potem odsuwasz fotel na maxa i z przodu po srodku dwie nakretki na kluczyk 13, pozniej caly fotel wyjdzie do tylu
otóż mój drogi kolego lec jeżeli chodzi o tylne oparcie, to otwierasz tylne drzwi, odbezpieczasz tylne oparcie i delikatnie je odchylasz w kierunku przednich foteli....nastepnie od zewnetrznych krawedzi podnosisz do góry aby wyskoczyło oparcie z zewnetrznych uchwytów, następnie delikatnie ciągniesz kanapę na zewnątrz. W miejscu gdzie oparcia kanapy się łączą, sa zamontowane na trzpieniu.
Jak Cię znam to dasz radę
A ja mam pytanie o wyciągnięcie przedniego fotela pasażera. Oczywiście trzeba odkrecic dwie przednie śruby w okolicach środka fotela, potem zdjac plastiki i wysunąć fotel do tyłu? Oczywiscie w miedzy czasie odpinam kostke od poduchy i napinacza. Niestety samochod wykorzystam do przewozu duzego tv i bede akumulator mial podłaczony wiec zapali sie czujnik poduszek. Czy nie bedzie problemu z jego skasowaniem po załozeniu bo mam VAGa ? Chyba że jest inny sposob ?
Aha czy przy odpinaniu kostek odłaczyć aku czy nie trzeba? Poducha raczej od tego nie wystrzeli ?
Stary watek, ale nie chce zakladac nowego. Moze ktos mi pomoze....
Otoz musze pilnie zdemontowac tylnia kanape- Elegance 2004 Kombi (dwojdzielna kanapa).
Wyjalem z zawiasow obie ,tz. przy nadkolu, natomiast nie moge sobie poradzic z wysunieciem od srodka. Nie wiem w ktora strone wysunac... W strone nadkola nie za bardzo mam miejsce, chyba musialbym zdemontowac plastiki maskujace. Cala kanapa sie obraca na metalowym "palaku" ale on siedzi jakby na calej szerokosci kanapy.... A ten "zawais" ktory jest po srodku? Jakos go odgiac?
Zamieszczone przez Arek
a po środku musisz po prostu delikatnie wyjąc,przynajmniej tak u mnie jest
Wlasnie odgialem to zabezpieczenie, ale oparcie nadal sie trzyma po wewnetrznej stronie (czyli tam, gdzie stykaja sie oba oparcia), zewnetrzna strona jest poluzowana...
. Mam nadzieje, ze wyrazilem sie dosc jasno....
Komentarz